Vitatható, szüksége van-e egy újabb HKK központú, de nem csak ilyen témákkal foglalkozó blogra.

A Hatalom Kártyái Kártyajáték egyik legnagyobb vonzóereje a végtelen mennyiségű tehetséggel bíró közössége: van egy szuper hivatalos blogja, amely kiváló elemzéseket és beszámolókat tud felmutatni, van saját és rajongói YouTube-csatornája tartalmas videókkal, vannak élettel teli Facebook-csoportjai.

Ez a felület egyik platformnak se lesz vetélytársa. Az Excelsior Klub évek alatt felépített közösségének készül, amely a korábban említett széles látókörű, és nagyon különböző emberekből áll, nekik fog szólni – a bandwagon szerencsére minden oldalról nyitott, így nem csak azoknak nyújthat szórakozást, akikkel rendszeresen találkoztunk kedvenc budai pincehelyiségünkben.

Biztos felvetődnek kérdőjelek a fent említett visszajárókban, hogy lesz egy szimpla budapesti versenyből blog. Ez még evolúciós szinten is szép ugrás, nyerítő gepárd, teknős szárnyakkal? Az indulást övező, mindenkit érintő helyzet – szándékosan kerülgetve a témát, ez tölti ki most mindannyiunk életének szükségtelenül nagy részét – sarkallt arra, hogy az eddigi legsikeresebb és legemlékezetesebb versenyünk után átgondoljam a továbblépési irányt, a fejlődési lehetőségeket. Jelen helyzetben ez az egyetlen megoldás (this is the way, The Mandalorian says), ami mellett le tudtam tenni a voksomat, figyelembe véve azt is, hogy mit tudok megvalósítani egyedül, önerőből. Másokat bevonni nem akartam, teszt ez saját magamnak is, milyen lelkesedéssel, intenzitással tudok vinni egy ilyen – főleg számomra – fontos projektet.

Így ez az oldal terveim szerint egy rendszertelen időközönként frissülő, szabad hangvételű online magazin lesz, szórakoztató témákkalkellően igényes elemzésekkel és olykor rendhagyó tartalmakkal fog szolgálni azoknak, akik a lehető legtágabb értelemben vett fantasy/sci-fi vonalon mozognak – természetesen a HKK-val a középpontban. Egyelőre az oldalon egy nagyon szűk szelete látszik ennek, de rengeteg nem érintett téma jár a fejemben, és folyamatosan fognak érkezni a remélhetőleg jobbnál jobb kontentek.

Szellemi elődként vegyük korábbi alma materemet, a Goldenblog-díjas Kultblogot és a HKK Blogosok elődoldalát, a Vigyázz | Autót. Ha ezekhez sikerül felnőni, nyerésben vagyunk – onnan meg már csak jól kell húzni és tartani a tempót. Ha összejön, akkor lehet némi létjogosultságunk.

Kalugyer Roland

Hozzászólások