A vérre menő kvalifikációs versenyünk és előtte a nem kevésbé izgalmas 11. Alapkiadás debüt után szerettem volna valami lazább (=a legtöbb profi játékos számára fárasztó) formátummal nyarat zárni, így jutott eszembe némi múltpásztázás után a Veszélyes fajok szövetsége kiírás, amit JuFe régebben Kreátor fajversenyeként is emlegetett. Nem véletlenül, hiszen a névadó kieg környékén találtuk ki ezt a megoldást, ahol egy Veszélyes faj versenyen csavartunk egyet azzal, hogy az akkor még ritkaságszámba menő, két altípussal bíró lények lettek a “múzsáink”. A pakliépítés során maradt a 35 választott lény altípusba tartozó fajos lap, viszont két külön fajból kellett válogatni, és legalább 15 képviselővel – nem az Országgyűlésre gondolok.

Két teltházas esemény után ezúttal a HSZ szint (15 fő) kényelmes elérése volt kitűzve, ehhez képest 2-3 nappal korábban el kellett kezdenem számolgatni a nevezéseket, mert bőven 20+ ember volt érzetre, és még én is játszani akartam. Utóbbi nem jött össze, mivel szépen otthon hagytam a Bűvös erdős köd-kísértet-motyogó dekkem, de legalább ezúttal is minőségi live feedet tolhattam a versenyről, ráadásul jobban belemélyedhettem a pár nappal korábban, a Behós versenyen debütáló új sorsolófelületbe. Ez számomra legalább olyan izgalmas volt, mint a verseny, ezért erről külön cikk is várható még a héten.

A versenyre tehát 25-en jöttünk össze végül, és az alábbi dekkek illetve fajok bűvöletében telt az este:

Szabálylap (12:)
3 Korlátozás – teknős és motyogó
3 Semleges csatamező – goblin és moa
1 Semleges csatamező – elf és főnix
1 Semleges csatamező – elf és pók
1 Semleges csatamező – elf és pegazus
1 Zarknod bilincse – vérfarkas és kísértet
1 Zarknod bilincse – elf és pók
1 Korlátozás – xenó és főnix

Követő (8):
1 Valsirah, a tündöklő – főnix és kísértet
1 Valsirah, a tündöklő – főnix és elf
1 A torzak hercege – thargodan és xenó
1 Fairlight követője – főnix és drakolder
1 Xenó ősplazma – xenó és orgling
1 Törpe-Gnóm Glion – gnóm és törpe
1 A legfőbb követő (tőr) – árnymanó és moa
1 Kreátor követői (Törpe-Gnóm Glion + A kalandozók védőszentje) – gnóm és törpe

Szabálylap + követő (5):
1 Lassan járj! + Melák, az óriás – óriás és moa
1 Lassan járj! + Rox, a csontok ura – nekromanta és csontváz
1 Változó környezet + Qwikrekson, quwarg sámán – quwarg és varkaudar
1 Manaáramlás + Antimágikus rakshallion – vérfarkas és motyogó
1 A fókusz meglelése + Őrült Enkala, az animátor – gólem és gnóm

A legnépszerűbb két faj az egyaránt 5-5 helyen is választott főnix és elf volt, ezeken kívül 3 választással rengetegen vannak a középmezőnyben. Nem meglepő a fenti top2, brutális countereik vannak hagyományoson, így volt olyan mezős kontroll, ami eleve ezt a párost választotta, de érdekes módon sokan sokféleképpen gondolkodtak azonos koncepciókban is, így nagyon kevés teljesen megegyező dekk volt. A Korlátozás vs. Mező párharc aligha meglepő módon ide is beszivárgott, és végső soron a dobogó kialakulásában is meghatározó volt a küzdelmük.

Makó G vs. Kurunczi Dávid, harc az UR-ért az előrehozott döntőben

Ez lett a top 5 az öldöklő, 7 körös verseny végén, ahol az utolsó körben a kivetítőn zajló Fradi-meccsel is meg kellett vívni:

  1. Makó Gergely – Korlátozás – teknős és motyogó
  2. Kurunczi Dávid – Semleges csatamező – elf és főnix
  3. Vogel Patrik – Zarknod bilincse – vérfarkas és kísértet
  4. Szabó Márk – Lassan járj! + Melák, az óriás – óriás és moa
  5. Pásztor Szabolcs – Xenó ősplazma – xenó és orgling

A 6 mezőből végül tehát csak Kurunczi úr fajosított megoldása ért oda az élre – úgy tűnik, mindegy mi a format, a mező az mező. Makó G egyetlen vereséggel teljesen megérdemelten ért oda az élre, és természetesen a többiek is nagyot mentek, gratulálok mindenkinek!

A paklilisták legkésőbb péntek estig itt lesznek elérhetőek.

A tegnapi nap folyamán kikerültek a szeptemberi időpontok, sokáig hezitáltam, mi legyen a jelenlegi második hullámos helyzetben, de a hónap elejére vett két versenyt még biztos szeretném megrendezni. Az első szeptember 9-én, szerdán egy Jellemek harca (pörgős) verseny lesz, ahol már él az összes nerf és visszaengedés (igen, a mi szokásos triónk, a Kumszimm, a Ravasz vérfarkas és A lich élete is használható), szeptember 16-án pedig a Behós versennyel azonos egyszínű egylapos lesz, természetesen itt is pörgős formátumban. Amennyiben utóbbi alkalommal meccsnézés lesz 20:45-től (megint a Fradi…), akkor fixen 6 kört fogunk tartani. UPDATE: mint kiderült, 19.00-tól lesz a meccs, így 16-áról biztos elkerül a második időpont, egyelőre 15. keddben gondolkodom, de időben jelzem a végső döntést.

Szeptember 9-én a Beholder extra támogatásának hála ismét a legjobb amatőrnek is osztunk UR-t (A pokol kutyája és az Azt parancsolom! lesz ezen a versenyen, a kék lap pedig 16-án).

A végtelen kombós lapok visszaengedéséről nincs túl jó véleményem, de úgy voltam vele, nézzük meg, mi lesz belőle, aztán maximum Ex-specifikusan visszarakjuk őket. Szerintem pörgősön ez még mindig nagy rák, igaz, egyáltalán nem olyan paklik dominálnak most a metában, hogy ez teljesen rossz ötlet lenne.

A létszámokat látva továbbra is kifejezetten ajánlott előnevezni, Messengeren, e-mailben (excelsiorhkk gmail com) vagy akár személyesen nálam. A nevezési díj továbbra is 1.500 Ft, melyből 500 pénz lefogyasztható. Várunk mindenkit szeretettel!

Hozzászólások