Július végén teltházas versennyel köszöntöttük a frissen megjelent 11. Alapkiadást, és az augusztusi első versenyünk se ígérkezett unalmasnak, már amennyiben az első kvalifikációs versenyt tartottuk Budapesten. A Beholder “korona-kompenzációjának” köszönhetően 30+ főnél ez a legjobb 4 játékos számára jelentett beülőt a Nemzeti Bajnokságra, ennyi még sosem volt az Exben – most ez is összejött, ráadásul egy kis matek-mistake után 34 nevező jött össze, ami új rekord. Valahogy így is elfértünk, de ezúton is elnézést attól, aki kényelmetlenül érezte magát. Mivel ezúttal ilyen tét mellett én is beszálltam a játékba, Balog Dávid volt segítségemre a lebonyolításban, vele és a kivetítőn közvetített sorsolással aránylag kulturáltan sikerült levezetni a versenyt – még egyszer köszönet a segítségéért!

Előzetesen nem is az volt a legnagyobb kérdés, hogy a Semleges csatamezős paklik dominánsak lesznek-e, hanem az, hogy mennyire – nos, végül így alakult a narancs lapok felhozatala, nem emlékszem rá, hogy az Excelsior történetében valaha volt-e valamiből 10 a mezőnyben, de a 4 Korlátozás is biztosan rekord.

Szabálylap (19):
10 Semleges csatamező
4 Korlátozás
2 Sokszínűség
1 Zarknod börtönében
1 Hegymélyi keltető
1 Válogatás

Követő (11):
1 A Semmi mestere
1 A torzak hercege
1 Antimágikus rakshallion
1 Edralian
1 Kreátor követői (A hét törzs főnöke + Főparancsnok)
1 Legendás pegazus
1 Molluszk, az ócskás
1 Motyogó kultivátor
1 Tharr követője
1 Törpe-gnóm Glion
1 Zu’lit familiárisa

Szabálylap + követő (2):
1 Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
1 A fókusz meglelése + Őrült Enkala, az animátor

Nehezen tagadható, hogy jelenleg egyetlen szabálylapra kell igazán fixen készülni minden sima pörgős versenyen, viszont a korábbiakkal ellentétben ezúttal igen sokan meg is próbálták, viszonylagos sikerrel, a végeredmény tekintetében. A 3 vagy kevesebb lapos kezdés viszont gyakorlatilag eltűnt, érthető okokból.

Kis érdekesség gyanánt megemlíteném Ócsai László pakliját, aki még erre a nagy téttel bíró eseményre is el mert hozni egy kísérletezős dekket – a Válogatás mellett az eldobásra működő lapok jelentősen felértékelődnek, a leglátványosabban természetesen a Manó tekercsek – A teknősök bölcsessége működik mellette. Laci nem ment kifejezetten jót, de van kraft a pakliban, és üde színfoltja volt a mezőnynek.

Még Dárday Gergely (Gice) kurázsiját emelném ki: július végén nálunk egy majdnem ugyanilyen paklival csak 50%-ot ment, de így is bevállalta a változatlan koncepciót, és a döntés egy kiváló helyezést és kvalifikációt ért.

A 7 körös verseny végeredménye végül ez lett:

  1. Mikulás Ádám – Zu’lit familiárisa
  2. Horváth Dávid – Korlátozás
  3. Kurunczi Dávid – Semleges csatamező
  4. Dárday Gergely – Korlátozás
  5. Farkas Tamás 2. – Semleges csatamező (legjobb amatőr)

A mennyiségi arányok végül hasonlóan maradtak minőségben is – a mezőkből csak 2 jutott a top 5-be, és 1 a dobogóra. A pörgős versenyeken kívül is erős Zu’lit familiárisa surranópályán megint behúzott egy versenyt, és a mező-ellenszerek is bejutottak az élmezőny krémjébe, két tesztelővel a volán mögött. A győztes Ádám és a 4. Gice duplán örülhettek, mivel az eredmény nekik bejutást is jelentett a Nemzetire. Farkas Tomi ugyan lemaradt a kvalifikációról, ami biztos fájó, de legjobb amatőrként az új UR-ek egyikéből vihetett haza a Top 7-nek osztott Alapkiadások mellett.

A paklilisták itt érhetőek el. A jeles alkalomról Keres Dani őrületes mennyiségű képet készített, Facebookon a teljes gyűjtemény megtekinthető.

Köszönöm mindenkinek a részvételt! Most a két hétnél kicsit hosszabb időre pihen meg az Excelsior versenysorozat, viszont augusztus 26-án, szerdán a legforróbb új UR-t fogjuk osztani, A pokol kutyáját – a formátum Veszélyes fajok szövetsége lesz. Ennek az egyedi versenynek a pontos leírását itt találjátok. A létszámokat látva továbbra is kifejezetten ajánlott előnevezni, Messengeren, e-mailben (excelsiorhkk gmail com) vagy akár személyesen nálam. Várunk mindenkit szeretettel!

A doboz nem viccel, csak győzd követni
Hozzászólások