Ugyan csak 30 új ritka jelent meg benne, érezhetően jobban felrázta a HKK-s közösséget a 11. Alapkiadás megjelenése az áprilisi Alfa pakliknál. Igaz, ez a két és fél tucat ritka már ránézésre is jelentősen fog alakítani a metán, és rengeteg pakliba beilleszthetőek. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy idén az 5 éves jubileumi versenyünk után újfent teltházas versenyt tartottunk az Ex Klubban, 33 játékos jött el megküzdeni A három kívánság gyűrűje UR-ért, és a Top 7-nek járó Alappaklis díjazásért. Az igazán kemény, hogy 4-5 ember még le is mondta az érkezést a verseny előtt, így – ha lenne még hely – újabb rekordlétszám is összejöhetett volna.

Az új lapokból láthatóan tűz és köd ikonos lapok, valamint a kissé bonyolultan működő Leira szelencéje mozgatta meg a játékosok fantáziáját. Sokan hoztak az eddigi tendenciáknak megfelelően Semleges csatamező paklit, de összességében változatos volt a mezőny, és az élre odafértek etnikum jellegű összeállítások is. Meglepő módon a legtöbbet használt narancs lap az Ősi rúna volt. A teljes meta így nézett ki:

Szabálylap (12):
5 Semleges csatamező
3 Ősi rúna
2 Zarknod börtönében
1 Korlátozás
1 Zarknod bilincse

Követő (11):
2 Valsirah, a tündöklő
2 Kreátor követői (Kragoru + avatár)
1 Kreátor követői (Chara-din követője + Antimágikus rakshallion)
1 Rhatt követője
1 A legfőbb követő (gólem)
1 Melák, az óriás
1 Molluszk, az ócskás
1 Motyogó kultivátor (VÉ)
1 Terik-von kincstárnok

Szabálylap + követő (10):
3 Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
1 Ősi rúna + Fairlight követője
1 Ősi rúna + Sárkány úrnő
1 Bűvös erdő (3) + Az alvilág ura
1 Lassan járj! + Átkozott követő
1 Lassan járj! + Melák, az óriás
1 Tábori adó + Harangmester
1 Villámháború + Az álmok mestere

Full house

Mivel rengetegen voltunk, ezért alapvetően 7 kört tartottunk, egy az első asztalok eredményeitől függő opcionális 8. körrel, amire szerencsére végül nem volt szükség, így 21.30 körül tudtunk ezúttal is végezni. Több bírói kérdést vetett fel a már említett Leira szelence, a pénteken kijött FAQ kapcsán valamivel egyszerűbb és átláthatóbb lesz vele a játék a későbbiekben.

A Top 5 ez lett végül, szép szendvics alakult ki az élen. Szerencsére még mindig nem autowin a mező, a Top 5-ön kívül még a 7. helyre fért be vele Nagy Dániel.

  1. András Bence – Semleges csatamező
  2. Ács Domonkos – Valsirah, a tündöklő
  3. Kurunczi Dávid – Semleges csatamező
  4. Kalotay Bálint – Zarknod börtönében (köd)
  5. Erdei Kristóf – Molluszk, az ócskás

A paklilisták itt érhetőek el.

A verseny végén egy miniinterjút is készítettem a győztessel, ekkora szűkszavúságra nem készültem fel, így vágatlan verzióban élvezhetitek 

Kalugyer Roland: Mi volt a legjobban működő lapod a mai dekkben?

András Bence: (némi morfondírozás után) A Dimenziószüretelés.

KR: Melyik volt a legnehezebb fordulód?

AB: Amelyiket elvesztettem [Erdei] Kristóf ellen 

KR: És mi volt a leggyengébb pillanata a dekkednek?

AB: Ugyanez :)))

***

Köszönöm minden résztvevőnek a magas létszámot, remélhetőleg augusztus 5-én szerdán is ennyi leszünk, ahol a formátum változatlan (sima pörgős verseny), viszont ez lesz a kvalifikációs versenyünk, ahol 30 vagy több induló esetén a legjobb 4 játékos jut ki a Nemzeti Bajnokságra! Erre a versenyre szintén érdemes előnevezni, ha biztos helyet szeretnél. Hogy még egy kicsit növeljük a tétet, a verseny győztese mellett ezúttal is ultraritkával díjazzuk a legjobb amatőrt, és természetesen már az új lapokat osztjuk! Várunk mindenkit.

Hozzászólások