Júliusi első versenyünk volt az utolsó, amit a 11. Alapkiadás minden bizonnyal játékkörnyezet-formáló megjelenése előtt rendeztünk, így valamilyen speciálisabb formátumot szeretettem volna tartani. Július végén és augusztus elején szokás szerint sima pörgős versenyeket tartunk majd, azonban az ehavi első versenyre 4 érdekes lehetőség is talonban volt, így a Facebookon, a Magyar HKK-sok csoportban mértem fel a támogatottságukat. Nyitva hagytam a lehetőségét, hogy egy ember több opcióra is szavazzon, de pillanatig nem volt esélye se az Új nemzedéknek (2018-2020-ig lehet használni lapokat), se a Mini Tiltott mágiának (no UR, BDV, kódos és bizonyos Zénes ritkák), így a verseny végül a Veszélyes fajok szövetsége (faj verseny két választható etnikumból) és az 5×10-es format között dőlt el. Hajszálnyival az utóbbi javára.

A verseny szabályai az alábbiak voltak: válassz 5 laptípust (azonnali, tárgy, helyszín, stb.), a paklit pontosan 10-10 ilyen lapból kell összeállítani, tehát pontosan 50 lapból. A Semleges csatamezőt elengedtünk érthető okokból, így a hónapban a püspökladányi kiemelt után újra nélkülözni kellett a népszerű és erős narancs lapot. A nevezési kedvet ez mindenesetre nem törte le, így is 23 játékos jött össze, jelentős számú amatőrrel, utóbbiak közül a legjobb játékost ezúttal is külön UR-rel díjaztuk a Beholder extra támogatásának köszönhetően.

A nevezők végül ezeknek a narancs lapoknak szavaztak bizalmat:

Szabálylap (4):
2 Zarknod bilincse
1 Zarknod börtönében
1 Ősi rúna

Követő (14):
5 Zu’lit familiárisa
3 Molluszk, az ócskás
1 Magirox
1 Legfőbb káoszmester
1 Phukhi
1 Harangmester
1 Xenó ősplazma
1 A legfőbb követő (gólem)

Szabálylap + követő (5):
1 Változó környezet + Antimágikus rakshallion
1 Bűvös erdő (3) + Az alvilág ura
1 Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
1 Tábori adó + Harangmester
1 Lassan járj! + Chara-din követője

Mint látható, továbbra is erősen követőorientált a játékkörnyezet, a 23 játékosból nem kevesebb mint 19 (!) játszott valamilyen követővel, bár a Semleges csatamező tiltása nem eredményezte a szokásosnál több egzotikus koncepció megjelenését. A sárga isteni lapokkal és villám szinergiával felálló Zulit fam ezúttal is is lubickolt, a Molluszk pedig élt a formátum adta előnyeivel, hiszen gyakorlatilag korlátok nélkül össze lehetett rakni. Más kiemelkedően népszerű összeállítás ezeken kívül nem volt.

A verseny végeredménye:

  1. Erdei Kristóf – Molluszk, az ócskás
  2. Makó Gergely – Ősi rúna (villám)
  3. Vári Gergő – Ősi rúna + Antimágikus rakshallion
  4. Bublik Bence – Zu’lit familiárisa
  5. Horváth Dávid – Molluszk, az ócskás

A paklilisták megtekinthetőek itt.

Érdekesség a versenyről: Pásztor Szabolcs és Abbas Krisztián meccse egy 10 lapból álló countercsata végén dőlt el.

A verseny végeredménye papírformának tekinthető, a népszerű összeállítások adják az élmezőnyt (a 6. helyre is Zu’lit familiáris került egyébként), legfeljebb az lehet igazán érdekes, hogy a 2 Rúna összesen 7 alkalommal működhetett (Makó G-nek például csak az utolsó fordulóban jött ez össze), mégis kiemelkedő eredményt tudtak menni. A verseny legjobb amatőr játékosa Vári Gergő lett, aki azonos pontszámot ment Bublik Bencével, de a Bucholtz neki kedvezett. Továbbra is várunk minden amatőr játékost az Exben, a tapasztalatszerzés mellett a díjazás is igen kedvező!

Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a versenyen, legközelebb július 22-én, szerdán találkozunk a szokott időpontbansima pörgős versenyen, a szokásos tiltásokkal – viszont a 11. Alapkiadás összes lapja használható lesz, az UR-ek és az ennek kapcsán megjelenő promo lapok is. A nyerhető ultraritka A három kívánság gyűrűje lesz, tehát méltó díj lesz osztva a verseny legjobbjának, illetve a díjazás is tartalmaz már majd Alapkiadást is. Ezúttal kifejezetten ajánlott az előnevezés! Szokás szerint itt kommentben, nálam Messengeren (Kalugyer Roland) vagy az excelsiorhkk kukk gmail pont com címen. A nevezési díj változatlanul 1.500 forint, melyből 500 forint a helyszínen lefogyasztható, és természetesen továbbra is minden nevező díjat kap!

Végezetül egy rövid kitekintő a nyár végéig: az augusztusi versenyeink közül az első szintén sima pörgős lesz, és ez lesz a kvalifikációs versenyünk (amelyen akár a legjobb 4 is Nemzeti Bajnokság indulási jogot szerezhet), a második pedig a szavazáson szintén jelentős támogatást kapó a Veszélyes fajok szövetsége formátum lesz. De ezekről bővebben majd a hónap végén  Várunk mindenkit!

Hozzászólások