Egy nagyjából 3 hónapja húzódó versenyt sikerült bepótolni július második felében az Ex Klubban, az egyszínű egylapos versennyel való küzdelmet végre sikerült lezárni. A versenyleállások előtt utoljára meghirdetett alkalmat azért is szerettem volna mindenképp megtartani, mert elég jó esély van rá, hogy a Nemzeti Bajnokság második napján ez lesz a formátum, így még pörgős verzióban is rendkívül hasznos minden éles tesztelési lehetőség. Másrészt többen is kértétek, aminek azért is álltam kevéssé ellent, mert az összes egylapos megoldás nagy kedvenc számomra is.

21 fővel jöttünk össze végül az Exben, ami szerintem egy oké szám, bár hiányoztak páran, akik nagyon tolták nekem, hogy ez a verseny legyen. A mezőny sokszínűségére még egy ilyen összecsapáson se lehetett panasz, sőt, nem is nagyon emlékszem olyanra, hogy minden szín képviseltesse magát – ezúttal ez is összejött. Narancs lapokból az Edralian, színekből az egyébként is bivalyerős Fairlight, illetve az egylaposon szinte minden funkciót többszörösen lefedő Rhatt emelkedett ki.

3 Chara-din (1 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 1 A torzak hercege/ epikus, 1 Edralian)
1 Dornodon (Ősi rúna + Sötét manifesztáció)
2 Elenios (1 Zarknod börtönében, 1 Ősi rúna + Az álmok mestere)
4 Fairlight (2 Átkozott követő, 2 Zu’lit familiárisa)
2 Leah (2 A Semmi mestere)
1 Raia (1 Raia követője)
4 Rhatt (3 Edralian, 1 Rhatt követője/ epikus)
1 Sheran (1 Az együgyű)
3 Tharr (1 Tharr követője, 1 Terik-von kincstárnok, 1 Lassan járj! + Tharr követője)

A 6 fordulós versenyen ezúttal 20 helyett 22 perces köröket tartottunk, a sokszor lassabb játszmák miatt, de így is szép számmal lettek döntetlenek, illetve így is elhúzódott a szokásoshoz képest a verseny. A 6 kör után nem kevesebb, mint 4 ember állt azonos pontszámmal, és nem láttam értelmét szembe menni magammal, és még egy 7. kört is ráhúzni a versenyre, meg az emberek idegeire, aminek a végén lehet, hogy ugyanúgy azonos pontszámok miatt kell bucholzot nézni. Ez lett tehát a végeredmény a program alapján:

  1. Gergely Ferenc (Lassan járj! + Tharr követője) – Tharr
  2. Pásztor Szabolcs (A torzak hercege/ epikus) – Chara-din
  3. Csető Zsolt (Edralian) – Rhatt
  4. Szarvas Attila (Rhatt követője) – Rhatt
  5. Hegedüs Márk (Tharr követője) – Tharr

A paklilisták később itt lesznek elérhetőek.

Hiába tehát a sok Fairlight pakli (a legjobbat én kormányoztam be a 6. helyre), a top5-ben végül a világoszöld és a barna lett a nyerő. A Beholder jóvoltából ezúttal is két ultraritkát oszthattunk, így Gergely Ferenc lett gazdagabb egy A három kívánság gyűrűjével, Hegedüs Márk pedig legjobb amatőrként, versenytapasztalatához képest rendkívül erős eredményt hozva egy Dimenziócserét kapott a Tükördimenzió boosterek mellé. Mindenkinek gratulálunk! Fec egyébként igazi nagymenő ezen a formátumon, a tavalyi ugyanilyen versenyt is ő nyerte meg nálunk.

Júliusban végre új nagykiegnek örülhetünk, így a hónap első felében egy korlátozottabb, a második felében egy sima pörgős versenyt tartunk, utóbbin már minden új lapot lehet majd használni, szokás szerint Budapesten nálunk először, nem Beholderes szervezésű versenyen. Július 8-án egy régi és újraszerelt formátumot porolunk le, úgynevezett 5×10-es versenyt tartunk, ennek szabályai: válassz 5 laptípust (azonnali, szörny, helyszín, stb.), a paklidat ebből az 5 laptípusból kell összeállítani, típusonként pontosan 10 lapból, így összeállítva egy 50 lapos paklit. A Semleges csatamező tiltott, valamint minden hagyományos és pörgős versenyen tiltott lap. A Kragoru familiárisa használható, viszont csak szabálylap nélkül. Amatőrök! Ezúttal is érdemes eljönni, ugyanis a legjobb amatőr ultraritkával lesz gazdagabb, a nyereménye mellett. A versenyt szokás szerint 18.15-kor kezdjünk pontban, nevezés kb. 17.30-tól. A második, fent említett sima pörgős július 22-én kerül megrendezésre.

Előnevezés szokás szerint itt kommentben, nálam Messengeren (Kalugyer Roland) vagy az excelsiorhkk kukk gmail pont com címen. A nevezési díj változatlanul 1.500 forint, melyből 500 forint a helyszínen lefogyasztható, és természetesen továbbra is minden nevező díjat kap!

Hozzászólások