Két őrültebb formátum között szusszanásnyi szünetet tartva Jellemek harca (pörgős) versenyt tartottunk az Ex Klubban. A Veszélyes fajok szövetsége és az egyszínű egylapos közé egy sima háromszínű verseny farolt be, ahol ezúttal is két UR-t tudtunk osztani a Beholdernek hála – mint utólag rájöttem, ez volt az utolsó alkalom, az extra díjazás csak szeptember 30-ig él. Mindenesetre ezúttal is teltházközelben, 29 fővel startolt el az este.

A minden szinten eléggé túlerősített sárga szín miatt nagy kérdés volt, mekkora túlsúlyban lesz a semleges jellem, és nem is hazudtolta meg magát a meta: épp a játékosok nagyobbik szelete játszott a sárga-zöld-barna leosztással, a maradék 14 játékos osztozott a jó és gonosz színeken. 8 gonosz és mindössze 6 jó színekből álló dekk állt a starthoz, bár végül utóbbiak mentek igazán nagyot. A narancs lapok választéka így nézett ki:

Szabálylap (15):
6 Semleges csatamező
2 Ősi rúna
2 Lassan járj!
2 Korlátozás
1 Zarknod bilincse
1 Hegymélyi keltető
1 Manaáramlás

Követő (8):
2 A teknősök öregapja
1 Valsirah, a tündöklő
1 Zu’lit familiárisa
1 A Semmi mestere
1 Teremtő rakshallion
1 Motyogó kultivátor
1 Legfőbb lámpamester

Szabálylap + követő (6):
1 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő
1 Bűvös erdő (3) + Az alvilág ura
1 Lassan járj! + Melák, az óriás
1 Lassan járj! + Átkozott követő
1 Lassan járj! + Őrült Enkala, az animátor
1 Manaáramlás + Antimágikus rakshallion

A szeptember 1-től érvényes lapmódosítások hozzánk is elértek, de az Orzag bilincs nyilvánvaló nerfjén kívül egyetlen embert láttam, aki előszedte az eddig nálunk tiltott A lich életét – mókázni jó volt, de nem tette brokenné a motyogó paklit. A metában meglehetősen sokan próbálkoztak ezúttal drágítással, 2 erdőn túl 3 járjas pakliváltozat is megjelent. A Semleges csatamező kimagasló számán már meg se lepődtünk.

A verseny vége meglehetősen izgalmasan alakult, az utolsó körben még legalább 4-5 játékosnak volt esélye a versenygyőzelemre: végül az Erdei Kristófot legyűrő Horváth Dávid húzta be a versenyt, vereség nélkül, két döntetlennel, 4 db 15 pontos játékos előtt. Ő egy A pokol kutyájával lett gazdagabb, az élmezőny 11. Alapkiadás paklikkal, a legjobb amatőr Szabó Márk lett a 7. helyen, aki egy Azt parancsolom!-ot kapott a dekkek mellé..

  1. Horváth Dávid – Lassan járj! – jó
  2. András Bence – Semleges csatamező – semleges
  3. Kristóf Erdei – Ősi rúna – jó
  4. Makó Gergely – Ősi rúna – semleges
  5. Ács Domonkos – Korlátozás – semleges

Paklilisták itt lesznek elérhetőek, amint eljön az a csodálatos állapot, hogy beérem magam.

Köszi mindenkinek, aki eljött! A következő versenyünk duplán rendhagyó módon már 15-én érkezik, és ez ráadásul keddi nap. Sajnos a következő 2 szerda kiesik az Exben, a hónap utolsó szerdájáig meg nem szívesen tolnám a második versenyt ebben a járványhelyzetben. A formátum a Behóssal megegyező Egyszínű egylapos verseny lesz, pörgős lebonyolításban, teljes kiírás itt. A győztes ezúttal A főnix halálát kapja, nevezési díj továbbra is 1.000 + 500 forint, utóbbi lefogyasztható a helyszínen. A létszámokat látva továbbra is kifejezetten ajánlott előnevezni, Messengeren, e-mailben (excelsiorhkk gmail com) vagy akár személyesen nálam. Várunk mindenkit!

Hozzászólások