Míg Budapesten özönvíz mosta el a fővárosban maradt kártyásokat, tikkadt szöcskenyájként vártuk Szegeden a versenynap, ahol vasárnap délelőtt hagyományos, délután egyszínű egylapos versenyt tartott Dönczi Krisztián és Jancsár János, a verseny szervezői. Az első alkalom ráadásul kvalifikációs volt, tehát kijutási lehetőséget nyújtott a Nemzeti Bajnokságra – ez végül a 21 főnyi nevezőnek köszönhetően a teljes dobogót jelentette.

A környéki játékosokon kívül szép mennyiségű budapesti és nyugat-magyarországi játékos tette tiszteletét, erős mezőny állt össze, a narancs lapok terén túlsúlyban a szabálylapokkal – dolgozhatott is a 3 Semleges csatamező:

Szabálylap (10)
3 Semleges csatamező
2 Zarknod börtönében
1 Sokszínűség
1 Villámháború
1 Zarknod bilincse
1 Életenergia
1 Tábori adó

Követő (6):
2 Valsirah, a tündöklő
1 A teknősök öregapja
1 Zu’lit familiárisa
1 Legendás pegazus
1 Az együgyű

Szabálylap + követő (5):
1 Tábori adó + Őrült Enkala, az animátor
1 Életenergia + Harangmester
1 Lassan járj! + Kragoru familiárisa
1 Ősi rúna + Átkozott követő
1 A bőség zavara + Raia követője

A 4 fordulót követően az alábbi eredmény alakult ki:

Farkas István, azaz Csirke Zu’lit familiárisával végzett az élen, jól megpörkölve minden ellenfelét, maximális begyűjthető ponttal. A második Dönczi Krisztián piros-kék-sárga Semleges csatamezővel is veretlen maradt, a harmadik András Bence pedig az ötlapos kezdést favorizálva Sokszínűséggel ért be a dobogó aljára.

A második versenyre kevesebben maradtunk, de így is 17-en vágtunk neki az egyre komolyabb páratartalmú LvL Up Esport Bárban az egyszínű egylapos versenynek, ahol az isteni lapok is használhatóak voltak. Sokan sokféleképpen vélekednek erről a formátumról, a szerencse és az isteni lapok szerepéről, szerintem azonban a sima többszínű egylaposhoz képest jóval magasabb a pakliépítés és a körültekintő és türelmes játék szerepe. Nyilván nagyon sokat számít, ha az ellenfél kezd és behúzod a pakliban lévő egyetlen Kyorg tudást 50 lapból kezdőkézre, de hagyományoson még őrületesebb indulások és védekezés-fesztiválok jöhetnek össze – a fehérvári döntő szemtanúi is láthatták ezt.

A második verseny metája így állt össze:

Szabálylap (6):
3 Ősi rúna
2 Zarknod börtönében
1 Zarknod bilincse

Követő (10):
2 Raia követője
2 Rhatt követője
1 A halhatatlanok nagymestere
1 Dornodon követője
1 Terik-von kincstárnok
1 Nikolausz
1 Az alvilág ura
1 A Semmi mestere

Szabálylap + követő (1):
1 A bőség zavara + Raia követője

Ahogy látszik, itt erősen áttevődött a hangsúly a követőkre, a különféle ötlapos kezdésekre, a három Ősi rúna nem nagyon talált letiltandó szabálylapot a mezőnyben. Ezen a versenyen végül a 4 kört követően András Bence győzött, aki elég jó mérleggel hozta le ezt a napot, a második Dönczi Krisztián, a harmadik Pataki Eszter lett. Gratulálunk! Innen pedig átveszi a szót Jancsár János, aki a júliusi 21-i kecskeméti versenyekről.

Beszámoló a Kecskemét Kupa állásáról

Június 21-én megtartottuk a Kecskeméti HKK Klub következő versenynapját. Az ínséges március-április-május után júniusban rászabadultak a versenyzők a helyszínekre. A hétvégi napok zsúfolásig teltek, és a bőség zavara megosztotta a játékosállományt is. Az előző napi fehérvári kiemelt után mindez nagyon érezhető volt a hozzánk ellátogatók létszámán is. A délelőtti hagyományos formátumnak mindössze 10 versenyző vágott neki, ami nem csak kecskeméti, de általában vidéki versenyhelyszín-viszonylatban is igen szűkösnek mondható.

A játékosok az alábbi paklikban bizakodtak:

Szabálylap: – 6

2 Semleges csatamező
2 Zarknod börtönében
1 Zarknod bilincse
1 Villámháború

Követő: – 4

2 A teknősök öregapja (epikus)
1 Legendás pegazus (epikus)
1 Zulit familiárisa

Ezúttal senki nem hozott több narancs lapból képzett variációt. A négy fordulós versenyen végül az alábbi dobogó alakult ki: első lett a tőle már-már szinte elvárt Semleges csatamezőjével Dönczi Krisztián, második helyre futott be a nálunk most debütáló Juhász Ferenc gyűjtőgenerálásra épülő Zarknod bilincse paklijával, míg a harmadik helyre ugyancsak egy olyan játékos ért oda, aki most először látogatott el hozzánk, Hundzsa Ferenc Legendás pegazusát vezette a dobogóig. Reméljük, hogy újoncaink kedvet kaptak a kecskeméti versenyzéshez.

Kis szusszanás után kilencen vágtunk neki a délutáni futamnak, amit ezúttal egy viszonylag új (nálunk és Szegeden már kipróbált), de azért széles körben ismert formátumban rendeztünk. A versenyen használt paklik megépítésénél egyaránt be kellett tartani az egyszínű formátum, és a sokszínűség jutalma szabályait. Az isteni lapok használata nem volt tiltva.

Ezen a versenyen kizárólag követőkkel próbálkoztak a játékosok (ahol nem nyilvánvaló, ott megjelöltem a használt színt):

Követő (9):

2 Raia követője
1 Rox, a csontok ura
1 Terik-von kincstárnok
1 Rhatt követője (epikus)
1 Edralian (Elenios)
1 Zu’lit familiárisa
1 Sötét manifesztáció
1 A halhatatlanok nagymestere (Leah)

A három fordulós futamot ismét Dönczi Krisztián nyerte, ezúttal Terik-von kincstárnok deckjével. A második Erdei Kristóf lett Raia követőjével, míg a harmadik helyre Farkas István futott be Zu’lit familiárisával.

A paklilisták itt tekinthetőek meg.

A Kecskemét Kupa ezzel eredetileg véget ért volna, mivel azonban az április kimaradt, májusban pedig csak egyetlen versenyre volt idő, továbbá eleve februártól indult a kupa, ezért csak 8 versenyre kerülhetett sor ezidáig. Úgy döntöttünk tehát, hogy a júliusi futamot még az első félévhez számítjuk, így 10-10 verseny zajlik majd az első és a második idei évadban. Bár állandó bajnokunkat az élen már nem lehet megszorítani, a második és harmadik hely még  nem végleges. Egyrészt a lista második helyén álló Kurunczi Dávidot András Bence még egy duplázással beérheti, másrészt még ő maga is behozható, a listán lentebb szereplők egyetlen versenygyőzelmével.

Lássuk a Kupa állását:

  • 1. Dönczi Krisztián – 54 pont
  • 2. Kurunczi Dávid – 31 pont
  • 3. András Bence – 11 pont

Versenyhirdető

A versenyhirdetést egy bejelentéssel kell kezdenem. Bár a kecskeméti Game Pub számunkra minden szempontból optimális versenyhelyszín, az üzemeltető sajnos túl merev a nyitvatartást illetően. Egyrészt vasárnap nem nyitnak ki (ez a mostani alkalom volt az utolsó ilyen eset), másrészt a szombati 14:00 órás nyitást sem hajlandó előrébb hozni a kedvünkért. Meg kell értenünk, financiális okokra hivatkozott, ha valami nem gazdaságos, akkor azon nagyon nehéz változtatni. Mivel a Game Pub kibérlése szóba sem jöhet, ezért új helyszín után néztünk.

Az évadzáró kupanapra július 11-én, szombaton kerül majd sor. Mivel az áprilisra meghirdetett draft elmaradt, ezért ezen a napon ezt pótolni szeretnénk. A verseny formátuma tehát válogatós verseny 2 csomag Tükördimenzióból, és 1 csomag Élőholt invázióból. Ez a formátum már csak azért is érdekes lehet, mert minden bizonnyal ebből a variációból lesz majd az októberi Nemzeti Bajnokság 3. napja is lebonyolítva. Tehát ez egyfajta felkészülési versenynek is tekinthető.

Mivel a válogatás általában +1 órát tesz a verseny időtartamához, ezért igyekszünk korábban kezdeni, hogy 10 órakor már a bontogatással bíbelődhessünk, illetve ezúttal a délutáni versenyünk pörgősként lesz lezavarva, hogy akik távolról érkeznek, azok is időben hazaérjenek. A délutáni pörgősünk formátuma egyébiránt hagyományos lesz. (A pörgős versenyeinken használható a Kragoru familiárisa, ha nincs mellette szabálylap.)

A hivatalos versenykiírást hamarosan pontosítjuk a helyszín, és a kezdési idő tekintetében.

Nagy szeretettel várunk mindenkit a versenyeinken.   

A Kecskeméti HKK Klub tagsága

Hozzászólások