2020. június 20-án tartották a karantén utáni első kiemelt támogatású versenyt Székesfehérváron, amin végül nem kevesebb, mint 39 játékos jelent meg – utóbbi valószínűleg rekord az elmúlt 10 évben az adott helyszínen. Már az előnevezők száma is predesztinálta a létszámot, a kiemelt versenyért járó Orzag bilincse promólap, a 4 kiosztott UR (ebből kettő ráadásul a meta legjobb paklijaiban feltűnő A három kívánság gyűrűje és a már jól ismert, bizonyos helyeken nélkülözhetetlen Mardakor ajándékozó) elég erős indok volt a megjelenésre, a jó lokáció és a kényelmes versenyhelyszín csak rátett egy lapáttal. A Főnixcsarnok tehát megtelt HKK-sokkal, a versenyszervező Horváth Dávid pedig kitett magáért a sokaknak már jól ismert sütifelhozatallal 

A verseny metája ilyen játékosmennyiséggel elég irányadó a HKK jelenlegi helyzetére, hagyományos verseny révén rengetegen próbálkoztak egytől hatlapos kezdésig mindenféle paklival, talán csak az egyébként népszerű A legfőbb követő maradt ki teljesen, de az ahhoz hasonló és kevésbé kockázatos a Kreátor követői két összeállításban is képviseltette magát. A Lassan járj! is eléggé visszaesett ezúttal, egyetlen paklival.

Szabálylap (15):
5 Semleges csatamező
3 Sokszínűség
2 Zarknod börtöne
2 Zarknod bilincse (farkas, kontroll)
1 Hegymélyi keltető
1 Villámháború
1 Korlátozás

Követő (18):
2 Zu’lit familiárisa
1 Terik-von kincstárnok
1 Tharr követője
1 Legendák völgye (epikus)
1 Legfőbb káoszmester
1 Az első vámpír (epikus)
1 Magirox
1 Xenó ősplazma
1 A Semmi mestere (epikus)
1 Raia követője
1 Az együgyű
1 Legendás pegazus (epikus)
1 Fairlight követője
1 Motyogó kultivátor
1 Qwikerson, a quwarg sámán
1 Kreátor követője – Kragoru familiárisa, Az istenek hírnöke
1 Kreátor követője – A kalandozók védőszentje, Törpe-gnóm Glion

Egyéb (6):
2 Az alvilág ura + 3 Bűvös erdő
2 Tharr követő + Lassan járj
1 Harangmester + Egérút
1 Dornodon követője + Hálócsapda

A leggyakrabban előforduló két paklitípus a Semleges csatamezőre építő kontroll illetve az évről évre népszerűbb epikus követők voltak, előbbi 5, utóbbi 9 darabbal jelent meg a mezőnyben. Míg utóbbiak közt nagy a szórás minőségben és végeredményben, a mező nem úgy tűnik, hogy mostanában kezd el hanyatlani, a verseny végeredménye alapján nem ezen a versenynapon kezdték el szorongatni az ötlapos, letilthatatlan kezdések (Sokszínűség, Életenergia). Utóbbi meg se jelent a mezőnyben, ez sokatmondó lehet, mennyire látnak fantáziát a játékosok a 3-4 éve még legnépszerűbb narancs kontroll lapban. Az isteni szabály egyelőre nem gyengített viszont annyira a Sokszínűségen, hogy ne próbálkozzanak vele többen is sikerrel.

A verseny végül 5 körös lett, az első asztalok meglehetősen fordulatos eredményei végett nem volt szükség 6 menetre, még azzal együtt sem, hogy az első asztal leikszelt egymással a döntőben – erről bővebben külön cikkben írok majd. A végeredmény tehát az alábbi lett:

  1. Kalugyer Roland – Zu’lit familiárisa
  2. Dönczi Krisztián – Semleges csatamező
  3. Kurunczi Dávid – Semleges csatamező
  4. Farkas István – Zu’lit familiárisa
  5. Gergely Ferenc – Kreátor követői (Az istenek hírnöke + Kragoru familiárisa)
  6. Balog Dávid – Legendás pegazus (epikus)
  7. Csető Zsolt – 3 Bűvös erdő + Az alvilág ura

A top7-be végül nem kevesebb, mint 5 kontroll jellegű összeállítás került be, illetve 2 a másik végletből az avatár, illetve az áramlásokra és helyszínre építő erdős pakli képében. A paklilisták itt érhetőek el.

A Főnixcsarnokba legközelebb augusztusban tér vissza az élet, a pontos időpontért és kiírásért figyeljétek a Magyar HKK-sok Facebook csoportot és a Beholder oldalát!

Végezetül életképek a versenyről:

Hozzászólások